Clínica Dental Serra López

Horari d'obertura : Matins: De dilluns a divendres de 9h a 13h.
Tardes: Dilluns i dimecres de 15:30h a 19:30h al centre de Girona

  Contacte : 972 21 53 84

CAS CLÍNIC: REHABILITACIÓ ORAL

El cas clínic del mes de març és el d’un pacient que acut a la Clínica Dental Serra – López perquè buscava un dentista ja que no estava content amb l’estètica de les seves dents. Comenta que té unes dents que amb els anys se li han tornat petites i quan somriu no les ensenya.  Per tant vol que l’ajudem a recuperar el seu millor somriure.

El nostre pacient tenia unes dents petites degut a que és bruxista. El bruxisme és un hàbit involuntari d’apretar o fregar les dents sense una finalitat funcional. Sol estar directament relacionat amb estrès.

El bruxisme es classifica de dues maneres:

    • Bruxisme cèntric (apretament): es sol manifestar amb l’aparició de desgastos dentals a nivell dels colls de la dent i observar l’aparició de petits ressalts a la part lingual a nivell de mandíbula. És freqüent l’aparició de cefalees.
    • Bruxisme excèntric (fregament): en aquests casos es sol observar el desgast del marge incisal i oclusal de dents i molars

En aquest cas  presentava un bruxisme excènctric pel que amb els anys ha anat gastant les dents.

Mitjançant una fase de corones provisionals que va durar uns mesos, el que vàrem aconseguir és recuperar el tamany de dents desitjat, tant estètica com funcionalment i que el pacient s’acostumés al tamany desitjat de dents.

Finalment es va acabar el cas amb les corones definitives, un aparell removible ja que faltaven molars i el pacient no volia implants dentals i una fèrula de descàrrega nocturna per a controlar el bruxisme i no gastar la rehabilitació oral ni les dents de l’arcada inferior. Ara ja pot lluïr del seu millor somriure.

NOTA INFORMATIVA

Alerta per la COVID‑19

Degut a la situació excepcional per la pandèmia del coronavirus, i seguint els consells de les autoritats i dels col·legis professionals, ens veiem en la obligació d'anul·lar tota la programació de les visites fins a nova ordre. 
Estem treballant en la implementació de mesures addicionals de protecció enfront el Covid-19 i nous protocols de bioseguretat, per tal que quan reprenem la activitat normal el poguem atendre amb tota tranquil·litat.
Si vol fer-nos alguna consulta o té una urgencia, deixi un missatge al contestador del 972215384 amb el nom i número de telèfon. Nosaltres ens posarem en contacte amb vostè durant les properes hores.