Clínica Dental Serra López

Horari d'obertura : Matins: De dilluns a divendres de 9h a 13h.
Tardes: Dilluns i dimecres de 15:30h a 19:30h al centre de Girona

  Contacte : 972 21 53 84

CAS CLÍNIC: Tractament de quist radicular

El cas clínic que us presentem a continuació és el d’una pacient que va venir al dentista amb mal de queixal.

Al fer una radiografia (imatge inicial) es va observar que en l´últim queixal de baix a la dreta ja tenia una endodòncia feta (el que es coneix com a “matar el nervi”). A la punta de l’arrel es pot veure una sombra més fosca que és compatible amb un granuloma apical (quist a la punta de l’arrel). Aquest quist és conseqüència de les bactèries que inicialment van fer una caries en aquest queixal, varen afectar la polpa (el nervi), arribant així a la punta de l’arrel i afectant l’os queenvolta la punta de l’arrel amb aquest quist.

Si no es fa cap tractament en aquests casos, el pacient pot patir un flemó (abscés).

El tractament que es va fer va ser una re-endodòncia feta per un especialista, tractant de nou els conductes per a on passava la polpa del queixal, per desinfectar al màxim aquest espai, deixar-ho lliure bacteries i sellar-ho bé perquè no puguin arribar a l’os.

A la radiografia final podem observar que al cap d’uns mesos d’haver fet el tractament, la infecció que hi havia a la punta de l’arrel ha marxat i la lesió s’ha curat, podent així, la pacient, conservar el seu queixal sense dolor.

NOTA INFORMATIVA

Alerta per la COVID‑19

Degut a la situació excepcional per la pandèmia del coronavirus, i seguint els consells de les autoritats i dels col·legis professionals, ens veiem en la obligació d'anul·lar tota la programació de les visites fins a nova ordre. 
Estem treballant en la implementació de mesures addicionals de protecció enfront el Covid-19 i nous protocols de bioseguretat, per tal que quan reprenem la activitat normal el poguem atendre amb tota tranquil·litat.
Si vol fer-nos alguna consulta o té una urgencia, deixi un missatge al contestador del 972215384 amb el nom i número de telèfon. Nosaltres ens posarem en contacte amb vostè durant les properes hores.