Clínica Dental Serra López

Horari d'obertura : Matins: De dilluns a divendres de 9h a 13h.
Tardes: Dilluns i dimecres de 15:30h a 19:30h al centre de Girona

  Contacte : 972 21 53 84

Periodòncia

És l’especialitat en odontologia que s’encarrega de prevenir, diagnosticar i tractar les malalties que afecten a les genives i teixits de suport de les dents.

Aquestes malalties són d’origen bacterià es coneixien amb el nom de:

 • Gingivitis
 • Periodontitis (piorrea)


Etiologia de les malalties periodontals

Estan provocades per les bactèries que viuen a la boca, junt amb un component hereditari i factors de risc per part del pacient (tabac, diabetis mal controlada, estrés, factors hormonals, …) causen inicialment una afectació de la geniva que pot proliferar cap a la destrucció de l’os que envolta les dents i la conseqüent pèrdua d’aquestes.

Solen ser malalties indolores que afecten a més del 50 % de la població adulta.


Signes i símptomes


 • Sagnat de la geniva
 • Inflamació i envermelliment gingival
 • Retracció de les genives
 • Sensació de dents llargues
 • Mobilitat dental
 • Aparició d’espais entre les dents
 • Halitosi
 • Separació progressiva de les dents
 • Sensibilitat al fred


Tractament

Després de realitzar un bon diagnòstic per part del periodoncista mitjançant la presa de registres de les genives, examen clínic i radiografies necessàries l’objectiu del tractament és frenar l’evolució d’aquesta patologia.

L’objectiu principal és la desinflamació i desinfecció de la geniva mitjançant l’eliminació del càlcul i les bactèries acumulades al volt de la geniva. Això es realitza mitjançant sessions anomenades de raspat, indolores, que es fan mitjançant instruments manuals i ultrasònics.

És bàsica la instrucció del pacient per tal que adquireixi una meticulosa tècnica de higiene oral.


Què són les visites de manteniment periodontal?

Un cop la malaltia periodontal està estabilitzada, per tal d’evitar una reactivació d’aquesta es realitzen visites de manteniment peridodontal. Són visites que es porten a terme periòdicament a aquells pacients susceptibles a malalties periodontals (gingivitis i periodontitis) per tal d’evitar una recaiguda de la patologia.


NOTA INFORMATIVA

Alerta per la COVID‑19

Degut a la situació excepcional per la pandèmia del coronavirus, i seguint els consells de les autoritats i dels col·legis professionals, ens veiem en la obligació d'anul·lar tota la programació de les visites fins a nova ordre. 
Estem treballant en la implementació de mesures addicionals de protecció enfront el Covid-19 i nous protocols de bioseguretat, per tal que quan reprenem la activitat normal el poguem atendre amb tota tranquil·litat.
Si vol fer-nos alguna consulta o té una urgencia, deixi un missatge al contestador del 972215384 amb el nom i número de telèfon. Nosaltres ens posarem en contacte amb vostè durant les properes hores.